Jämföra lån

Idag kan det vara fördelaktigt att jämföra olika lån för att hitta ett erbjudande där du som låntagare kan betala av dyra krediter och andra avbetalningar genom att baka in dem i ett och samma lånebelopp. På marknaden finns det ett stort antal sajter som jämför lånen och sköter grovjobbet åt dig och det enda du behöver är att ge dem medgivande att söka åt dig. Efter att det är klart får du sedan erbjudanden från olika banker som de samarbetar med och du kan avgöra vilket som passar dig bäst. Några företag som sysslar med denna typ av verksamhet är Lendo, Consector och Sambla.

Fördelar med att jämföra lån

Den största fördelen med att jämföra lån är såklart att du kan få ner din ränta samt hitta ett lån som möjliggör samlandet av dina nuvarande lån, vilket kan leda till att du sparar en hel del pengar. Dessa pengar kan du använda för att göra något som du annars har känt att du inte riktigt har råd med. Ingen vill behöva betala mer än nödvändigt, så att jämföra olika lån mot varandra kan vara en riktigt investering i din ekonomi. Du kan ta hjälp av en jämförelsesajt för som sköter jämförandet åt dig, på så sätt sparar du inte bara pengar utan också tid.

Nackdelar med att jämföra lån

I det stora hela är det något positivt att jämföra lån men om du gör det själv finns en tydlig nackdel. Hos varje bank där du ansöker om samlade lån kommer en kreditupplysning göras på dig, vilket om du hör av dig till flertalet banker kommer göra att din kreditvärdighet sjunker och det kommer bli svårare för dig att få igenom ett lån. Om du istället överlåter jämförandet till en jämförelsesajt kommer endast en kreditupplysning göras, vilket kommer se mycket bättre ut för dig. En annan nackdel är att banker som inriktar sig på kunder med låg inkomst kommer erbjuda dig en högre ränta.