Att äntligen ta tag i fasadrenoveringen

Alla hus, stora som små behöver underhåll regelbundet för att fasad och tak ska hålla under en längre period. Förr eller senare är det dock dags att göra en ordentlig renovering av fastigheten. Taket är den del där du behöver tänka till som mest innan du bestämmer dig för materialet.

Nuförtiden finns det många olika miljövänliga tak. Du kan exempelvis välja ett grönt sedumtak till fastigheten. Fördelen med ett sedumtak är att det är miljövänligt, vackert och reglerar värmen bra, vilket kan sänka elkostnaderna i bostaden.

Fasaden

Är det fasaden som behöver ett ansiktslyft kan du antingen tvätta och måla om den själv eller så anlitar du proffs som gör det åt det dig på ett korrekt sätt. Om du anlitar en firma vet du att jobbet blir utfört ordentligt, men det kommer givetvis att kosta lite mer. Kolla in detta om du går i valet och kvalet om renovering.

Fasad- och takrenovering höjer värdet på fastigheten

De flesta renoveringar du gör i och på ett hus kommer att höja värdet på fastigheten. Det är dock bättre att välja att renovera fasaden eller taket eftersom många vill göra om kök och badrum efter ett köp. Se dina renoveringar som en investering för framtiden när du bestämmer dig för att sälja.