Bygg upp företagets mässmonter

Har du fått i uppdrag att bygga upp en mässmonter åt företaget du jobbar på? Det är en rolig uppgift, men det kräver en del planering för att få ut mesta möjliga för företagets del, så att satsningen lönar sig.

Bestäm syftet med montern

När du inleder planeringsfasen är det viktigt att du funderar över vad syftet med exponeringen på mässan är och hur företagets målgrupp ser ut. Är syftet att träffa nya potentiella kunder eller ska ni sälja företagets produkter på plats? Beroende på vad målet med montern är kan du lägga upp en plan. Den bör inkludera budget, tidsåtgång och praktisk to do-lista för eventet.

Tänk på hur ni vill framstå

Ett första intryck är alltid viktigt, inte minst vid en kontakt eller ett möte som kan leda till att den framtida kunden köper en produkt eller tjänst. Därför blir presentationen vid ett event väldigt viktig. Vilka signaler som montern och de medarbetare som ska sköta den utstrålar, kommer att reflektera den uppfattning som era kunder får av företaget. Montern och medarbetare blir ambassadörer för hela företaget.

Därför är det viktigt att de trycksaker och reklamprodukter som ni sprider stämmer väl överens med den övergripande kommunikationsstrategin. Det finns mycket inspiration för montrar att hämta online. Här finns det ett bra utbud online också.