Håll kontorets heltäckningsmattor rena

När golvet på kontoret är täckt av en heltäckningsmatta finns det några saker som är bra att tänka på. En heltäckningsmatta drar till sig smuts och damm på samma sätt som andra textilier. Det är därför väldigt viktigt att hålla mattan ren, särskilt om det är i lokaler där människor vistas. En ordentlig rengöring av mattan minskar slitaget och gör att den håller sig fräsch längre.

Slarv och spill

Att ha heltäckningsmattor på kontor har sina utmaningar. Personalen är ofta slarvig och spiller både kaffe, te och andra drycker på golvet. Om drycken är klibbig blir resultatet förutom en ful missfärgning, även en tovad matta. Ibland har medarbetarna en AW på kvällen efter jobbet och då går det även att addera vinfläckar till listan över fula fläckar som är svåra att få bort.

Regelbunden rengöring

Personalen är med andra ord heltäckningsmattans värsta fiende. Att regelbundet rengöra den är därför mycket viktigt. Det är ett besvärligt jobb att utföra på egen hand. Först ska mattan dammsugas noggrant. Sedan är det bra att med hjälp av en vakuumsug suga upp alla smutsrester ur mattan. Slutligen ska mattan sköljas ordentligt. Det bästa är att leja ut arbetet, exempelvis till en firma som Ångtvättbilen.