Snöborttagning kring företagets fastigheter

Om du är fastighetsägare är det du som är ansvarig för skötseln kring byggnaderna. Det gäller även snöskottning och bortforsling av snö under vintersäsongen. Du behöver hålla området fritt så att ingen halkar och skadar sig.

Säkerheten först

Du bör alltid tänka på säkerheten först. Det gäller både för dina anställda, kunderna och eventuella utomstående som rör sig kring fastigheterna på ditt företag. Du bör ha ett schema för snöröjning så att du är beredd om snön plötsligt börjar falla. Här i Sverige kan den första snön komma redan i november så det gäller att vara beredd.

Skotta själv eller anlita någon

Vissa företagare väljer att fixa snöskottningen själv. Det kan till exempel vara så att du anställer en vaktmästare som har hand om utemiljön och då även snöröjningen på vintern. I sådana fall behöver du se till att rätt utrustning finns på plats så att arbetet kan bli utfört direkt när snön börjar falla.

Om du anlitar någon kan du istället få en sak mindre att tänka på. Tiden du får över kan du istället lägga på att öka produktiviteten på företaget. Läs mer på nätet om du vill hitta ett företag som erbjuder hjälp med det här.