Varför det är bra att nätverka med andra

Nätverka är något som många tycker är obekvämt. Att gå fram till främmande personer i hopp om att starta en givande konversation som förhoppningsvis leder till en längre relation kan göra vem som helst nervös. Som tur är finns det idag företag som arbetar med att ha färdiga nätverk som de kan presentera dig i. Välj rätt på nätet, hitta ditt nätverk, utvecklas i din roll som anställd och slipp obekväma konversationer.

Vad innebär det att nätverka?

Att nätverka är helt enkelt att knyta nya kontakter och skapa ett kontaktnät. Det går att göra på flera olika sätt. Du kan bland annat gå på mässor som har kopplingar till ditt yrke. Här kan du på ett smidigt sätt starta konversationer och erbjuda din egen expertis. Men du kan även använda dig av sociala medier att skapa dig ett eget nätverk. Sociala medier är dessutom ett smidigt sätt att hålla kontakten och bjuda in till olika event.

Fördelarna med att nätverka

Det finns mängder med fördelar med att nätverka men en av de största är att du har större chans att få rekommendationer för jobb och projekt. Dessutom ger ett bra nätverk dig möjligheter att enkelt be om råd och expertis från andra branschkollegor.